• Joomla!
  Cikkek száma:
  4
  • Bővítmények

   A Joomla! tartalomkezelő rendszer a bővítményekkel különféle weboldalakat képes létrehozni. A bővítmények 5 alaptípusa létezik: komponensek, modulok, sablonok, nyelvek és beépülők. A webhely tartalmazza azokat a bővítményeket, amelyekkel alapszintű webhelyet hozhatunk létre, de különböző típusú kiegészítő bővítmények ezrei állnak rendelkezésre. A Joomla! Bővítmények Könyvtára a Joomla! bővítmények legnagyobb tárháza.

   Cikkek száma:
   0
   • Komponensek

    KomponensképA komponensek nagyobb bővítmények, amely a webhely tartalmának legbagyobb részét állítja elő. Minden komponensnek egy vagy több "nézete" van, amelyek a tartalom megjelenítését vezérlik. A Joomla! admdinisztrációs felületén olyan kiegészítő bővítmények vannak mint a Menük, az Átirányítás és a Bővítmény-kezelők.

    Cikkek száma:
    5
   • Modulok

    Média képA modulok a weboldal pozícióiban megjeleníthető kisméretű tartalmi blokkok. A webhely menüi modulokban jelennek meg. A Joomla! rendszerszinten 17 modult tartalmaz a bejelentkezéstől kezdve a keresésen át a véletlenképig. Minden modul neve mod_ karaktersorral kezdődik, de ha megjelenik, akkor annak a címe látható. A leírásokban a címek ugyanazok, mint a nevek.

    Cikkek száma:
    0
    • Tartalom modulok

     A tartalmi modulok cikket vagy más információt jelenítenek meg a Tartalom komponensből.

     Cikkek száma:
     4
    • Felhasználó modulok

     A felhasználó modulok a felhasználó rendszerrel kommunikálnak. Lehetővé teszik a bejelentkezést, a bejelentkezettek és a legújabban regisztált felhasználók megjelenítését.

     Cikkek száma:
     2
    • Megjelenítő modulok

     Ezek a modulok információkat jelenítenek meg a Tartalom és a Felhasználó komponensek kivételével más komponensekből. Ide tartoznak a a weblinkek, a hírcsatornák és a médiakezelő.

     Cikkek száma:
     4
    • Segédmodulok

     A segédmodulok olyan hasznos funkciókat biztosítanak mint a keresés, hírszolgáltatás és a statisztika.

     Cikkek száma:
     6
   • Sablonok

    MédiaképA sablonok adják a webhely megjeleési formáját. Meghatározzák az elrendezést, a színeket, a betűtípusokat, a grafikát és más egyedi elemeket. A Joomla! telepítőcsomagjában három webes felületi és két adminisztrációs felületi sablon található. Súgó

    Cikkek száma:
    1
   • Beépülők

    Beépülő képA beépülők kisebb feladatok elvégzésére szakosodott bővítmények, amelyek kiterjesztik a Joomla! keretrendszerét. Egyesek valamelyik bővítményhez kapcsolódnak, mások - például a szövegszerkesztők - a teljes Joomla!-n belül használhatók. A kezdő felhasználók megelégedhetnek a Joomla!-val együtt érkező beépülőkkel. Súgó

    Cikkek száma:
    7
 • Park webhely
  Cikkek száma:
  0
  • Park Blog

   Itt Ausztrália parkjairól olvashatók blogok.

   Blogot készíthetünk a webhelyen egy kategória létrehozásával, ebbe a kategóriában lehet bejegyzést beküldeni (ezt hívjuk most Park blognak). Minden blogbejegyzést egy cikk képvisel ebben a kategóriában. Ha egy Kategória blog típusú menüt készítünk egyoszlopos megjelenítéssel, az úgy jelenik meg mint ez az oldal.

   Ha hozzászólási lehetőséget szeretnénk biztosítani a blogbejegyzésekhez, akkor szükség lehet további bővítmények telepítésére, amelyek kezelik a hozzászólásokat, vagy a fenntartják a kapcsolatot valamelyik közösségi webhellyel. A címkézés, és a kapcsolat fenntartása az olvasókkal szintén hasznos lehet. Engedélyezhetjük a Joomla! részét képező hírszolgáltatást is (az Integráció opciónál Megjelenít-re kell állítani a Csatornalink megjelenítése opciót, majd biztosítani kell, hogy a hírszolgáltatás modul megjelenjen a weboldalon).

   Cikkek száma:
   1
  • Fényképgaléria

   Ezek a meglátogatott parkokról készült képek (Wikimedia Commons).

   tt tanulmányozhatjuk, hogy hogyan lehet egyszerű fotógalériát készíteni cikkek segítségével.

   Minden cikkbe egy bélyegképet kell elhelyezni a "Bővebben..." vonal elé és egy teljes méretű képet utána. A Bevezetőszöveg megjelenítése opciót Elrejt-re kell állítani.

   Cikkek száma:
   0
 • Gyümölcsbolt webhely
  Cikkek száma:
  2